Έτοιμη Για Την Εθνική Σύνταξη Η Κυβέρνηση – Ενσωμάτωση Και Των Επικουρικών Στην Κύρια!

Έτοιμη Για Την Εθνική Σύνταξη Η Κυβέρνηση – Ενσωμάτωση Και Των Επικουρικών Στην Κύρια!

Ρότα για Εθνική Σύνταξη χαράζει η κυβέρνηση σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου. Σήμερα αναμένεται στο Μαξίμου, κοινή συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, των Κυβερνητικών Συμβουλίων Κοινωνικής και Οικονομικής Πολιτικής όπου και θα τεθούν οι βασικές αρχές της κυβερνητικής πρότασης για τη συνολική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού -συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας, με αιχμή την εφαρμογή ενιαίων κανόνων για όλους, παλαιούς και νέους ασφαλισμένους αλλά και ήδη συνταξιούχους.

Όπως ανέφερε χθες στο Star και στην εκπομπή enikos του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος θα ταχθεί υπέρ της Εθνικής Σύνταξης, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. H Εθνική Σύνταξη είπε, θα χρηματοδοτείται από τη φορολογία και θα μπορούσε να αντιστοιχεί στο 60% του μέσου εισοδήματος, ωστόσο τάχθηκε κατά οποιασδήποτε πρότασης που συνδέει τη σύνταξη με εισοδηματικά κριτήρια.

«Η πρότασή μου είναι να ενσωματωθούν όλες οι υποχρεώσεις του κράτους σε μία σύνταξη» εξήγησε εν συνεχεία, εκτιμώντας ότι οι επικουρικές θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στις κύριες συντάξεις.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα προτείνει μία προσαρμοσμένη έκδοση του σουηδικού μοντέλου συνταξιοδότησης.

Επίσης, το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επιβολή εισφοράς 100 ευρώ υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος από τους ελεύθερους επαγγελματίες, ή σε επιβολή οποιασδήποτε άλλης εισφοράς, συνιστούν μυθεύματα. Προσθέτει δε, ότι η πρόταση της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί εντός των ημερών και η τελική νομοθετική ρύθμιση, που θα γίνει περί τα μέσα Νοεμβρίου, θα λάβει υπόψη της τις προτάσεις που θα προκύψουν από τον κοινωνικό διάλογο.

 

Πηγή: Nextdeal.gr