Η Τσάντα Του Ασφαλιστή Μετατρέπεται Σε Ipad!

Η Τσάντα Του Ασφαλιστή Μετατρέπεται Σε Ipad!

Έφτασαν οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας μας διαμεσολαβητή μου και τίποτα πια δεν μας γλυτώνει από την νέα εποχή. Ετοιμαστείτε και μάλλον πάμε για «κούρεμα» με όλες τις σημασίες!

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Solvency II, οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές θα πρέπει να ακολουθήσουν μια σειρά μεταρρυθμίσεις, που τους επιβάλλει το καθεστώς διαφάνειας και εξυγίανσης. Δυστυχώς ελάχιστα ενημέρωσαν τον ασφαλιστή γι’ αυτές τις αλλαγές.

Η επιβολή της συνεχούς εκπαίδευσης και υποχρεωτικής επαναπιστοποίησης γνώσεων, άρχισε ήδη. Δια βίου μαθητής θα είσαι, και θα μελετάς ανάλογα την πιστοποίηση που έχεις! Και εάν τυχόν είσαι από τους παλιούς κωδικούς, σκέψου το ενδεχόμενο να βγάλεις μια πιστοποίηση, με δική σου πρωτοβουλία, γιατί δεν γνωρίζεις τι προσόντα και αποδείξεις θα σου ζητηθούν στο μέλλον για να εξασκείς το επάγγελμα σου. Στο μέλλον τα επαγγελματικά συμφέροντα του διαμεσολαβητή δεν θα είναι ίδια σε όλες τις κατηγορίεςδιαμεσολαβούντων, γιατί άλλο να είναι ασφαλιστής στο agency που υπηρετείς συμφέροντα και συμβόλαια μιας εταιρίας και άλλο μεσίτης που υπηρετείς συμβόλαια πελάτη. Δεν πάνε μαζί αυτά!

Έπειτα άρχισε να ψάχνεις για ένα μηχανογραφικό σύστημα πλήρους αποτύπωσης του πελατολογίου σου. Ο επόπτης θα έχει την εξουσία, να ασκήσει επιτόπου έλεγχο στο γραφείο σου. Είσαι προετοιμασμένος; Εάν πάλι τα οικονομικά σου δεν σου επιτρέπουν την αγορά μια τέτοιας υπηρεσίας, θα πρέπει να υπαχθείς κάτω από την «δεντρομπρέλα» των μεγαλογραφείων, που θα σου παρέχουν μηχανογραφική υποστήριξη, κόβοντας σου ποσοστό από την προμήθεια που θα έπαιρνες, για να υποστηρίξουν τα έξοδα τους. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα…

Προετοίμασε τον εαυτό σου για το ραντεβού με τον υποψήφιο πελάτη σου. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της οδηγίας, εκτός της επίδειξης της επαγγελματικής σου ταυτότητας, θα πρέπει να ενημερώσεις αναλυτικά, εάν έχεις εξαρτημένη σχέση συνεργασίας με την ασφαλιστική εταιρεία, εάν δεν έχεις, εάν έχεις σύμβαση ελεύθερης συνεργασίας, εάν όχι κ.ά. Αναρωτιέμαι τόσοι άνθρωποι «part time», «μαύροι κωδικοί», «επιθεωρητές», «διακεκριμένοι», «συντονιστές πρακτόρων», τι πληροφορίες θα δείξουν στον υποψήφιο πελάτη; Να θυμάσαι πως θα πρέπει να «γδυθείς» μπροστά στον πελάτη σου, αφού θα αναγκαστείς να τον ενημερώσεις και για την προμήθεια που παίρνεις για το συμβόλαιο που του συντάσσεις… Πρόβλημα θα υπάρξει και με τα ασυμβίβαστα των δημοσίων υπαλλήλων που κάνουν «συμβολαιάκια» στο όνομα τρίτου προσώπου. Εν ολίγοις έρχεται σιγά σιγά το ξεδιάλεγμα.

Ετοιμάζονται νέα ασφαλιστικά προϊόντα υγείας και σύνταξης, τα οποία θα καλύπτουν τις ανάγκες της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, καθώς και τις περιπτώσεις ασφάλισης που μέχρι τώρα δεν καλύπτονταν. Με αυτά τα προϊόντα θα γεμίσει η τσάντα σου διαμεσολαβητή μου. Η τιμημένη με βάσανα, με ιδρώτα, με απόρριψη, με χρέη, με αγώνες… Η τσάντα σύμβολο που ανάθρεψε γενιές, θα μετατραπεί σε ipad και smartphone… προέκταση του γραφείου σου.

Για άλλη μια φορά, ο διαμεσολαβητής θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Θα αντέξει χωρίς ουσιαστική υποστήριξη από τις ασφαλιστικές εταιρείες; Μήπως χρειάζεται ο διαμεσολαβητής να στηριχτεί οικονομικά, εκπαιδευτικά και δομικά στα γραφεία του, για να σηκώσει τα μανίκια και να ξαναπέσει στη φωτιά; Πόσοι από τα ανώτερα στελέχη ασφαλιστικών εταιριών γνωρίζουν ότι θα τους στοιχίσει ακριβότερα να φτιάξουν νέους ασφαλιστές από το να βελτιώσουν τους υπάρχοντες; Πόσοι Διευθύνοντες Σύμβουλοι γνωρίζουν τον πραγματικό αριθμό των διαμεσολαβούντων που ξέρει να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολογιστή; Πόσοι ενημερώνονται κάθε πρωί από έγκυρα ασφαλιστικά site για τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς; Πόσοι λένε ακόμα τη δικαιολογία ότι δεν έχουν χρόνο να διαβάσουν;

Η νέα εποχή για τους διαμεσολαβούντες άρχισε και για πολλούς είναι πολύ πιο αργά απ’ όσο νομίζουν! Μάλιστα είναι κρίμα κάποιοι να διδάσκουν και να πληρώνουν για άσχετα για το επάγγελμα σεμινάρια και να διαφημίζουν βιβλία εποχής του 1980. Και ακόμη πιο τραγικό είναι να μην έχουν διάθεση να δουν ότι ήρθε το τρένο της νέας εποχής του Solvency II και πρέπει να επιβιβαστούν.

Ας το πάρουν είδηση τα τμήματα εκπαίδευσης ότι έπρεπε ήδη να εκπαιδεύουν βάσει Solvency II και να μη σπαταλούν το χρόνο με διάφορους άσχετους του επαγγέλματος δασκάλους, γκουρού, ταχυδακτυλουργούς παραπλάνησης του πελάτη με δήθεν μυστικά επιτυχίας και συνταγές πωλήσεων που δεν πιάνουν τόπο από ανθρώπους που δεν πούλησαν ποτέ μια ασφάλιση και δεν κράτησαν στο χέρι ούτε τσάντα ούτε ipad.

Τέλος, ας περιποιηθούμε λίγο τον εαυτό μας στο μέσα και το έξω μας! Είπαμε πάμε για κούρεμα!

 

Πηγή: Nextdeal.gr